Chrupiący hamburger

Składniki:

  • bułka do hamburgerów
  • 200 g mięsa mielonego (najlepiej wołowe) lub dowolny wegański burger (opcja WEGE)
  • 1 liść sałaty
  • 1 plaster sera cheddar
  • pół pomidora
  • dwa plasterki czerwonej cebuli
  • majonez lub ulubiony sos
  • sól, pieprz
  • chipsy jarmużowe o smaku papryki gochugaru
Sposób przygotowania:
Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj kotleta. Usmaż mięso na patelni przez 3-5 minut z każdej stron. Na koniec smażenia połóż na mięso plaster sera cheddar. W międzyczasie pomidora i cebulę pokrój w plasterki. Pokrój bułki i nałóż majonez lub ulubiony sos. Na dolną bułkę połóż sałatę, chipsy jarmużowe, kotleta z roztopionym serem, pomidory i cebulę. Całość przykryj drugą połówką bułki.
 Smacznego!