Składniki:
- bułka do hamburgerów
- 200 g mięsa mielonego (najlepiej wołowe) lub dowolny wegański burger (opcja WEGE)
- 1 liść sałaty
- 1 plaster sera cheddar
- pół pomidora
- dwa plasterki czerwonej cebuli
- majonez lub ulubiony sos
- sól, pieprz
- chipsy jarmużowe o smaku papryki gochugaru
Sposób przygotowania:
Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj kotleta. Usmaż mięso na patelni przez 3-5 minut z każdej stron. Na koniec smażenia połóż na mięso plaster sera cheddar. W międzyczasie pomidora i cebulę pokrój w plasterki. Pokrój bułki i nałóż majonez lub ulubiony sos. Na dolną bułkę połóż sałatę, chipsy jarmużowe, kotleta z roztopionym serem, pomidory i cebulę. Całość przykryj drugą połówką bułki.
Smacznego!