Chrupiące, pikantne w smaku chipsy z jarmużu na bazie orzechów nerkowca i słonecznika. Powstałe w procesie powolnego suszenia w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowują wartości produktów, które są w 100% naturalne. Połączenie orzechów nerkowca z pestkami słonecznika, ostrą papryką gochugaru, cebulą i kurkumą tworzy niepowtarzalny, pikantny smak.
Charakterystycznie grubo mielona czerwona papryka chili gochugaru odznacza się intensywnym, pikantnym smakiem oraz przyjemnym, słodkawym aromatem z głęboką dymną nutą, dzięki którym nie sposób zastąpić ją zwykłą papryką w proszku.
Bez dodatku cukrów, konserwantów i sztucznych dodatków oraz glutenu i laktozy. Produkt 100% wegański.
Nasze chipsy są zdrową alternatywą dla chipsów ziemniaczanych, pysznym dodatkiem do każdego posiłku i idealną przekąską. Podawaj chipsy jarmużowe obok ulubionych dipów, zabierz na piknik lub trzymaj je w samochodzie jako bogatą w składniki odżywcze przekąskę.
Mają wszechstronne zastosowanie, które ogranicza tylko nasza wyobraźnia: zanurz chipsy z jarmużu w hummusie, podawaj je z wegetariańskim burgerem lub zmiażdż do ulubionej zupy.
Składniki: jarmuż, orzechy nerkowca 23%, pestki słonecznika, papryka gochugaru, sól himalajska, kurkuma, czosnek, cebula.
Waga: 45 g